Categorii
Arhiva
Aprilie 2024
M T W T F S S
« May    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Cauta

Nu vreau sa fac un referat despre pupat si  nici sa gasesc si sa explic motivele si traditia acestui obicei. Articolul din link este suficient de simpatic si a facut deja asta http://patrupedbun.net/pupatul-la-romani/

CheekKiss 300x217 Cand, cu cine si cat de des ne pupam

Eu, insa, am o problema cu pupatul pe obraz, mai precis, cu pupatul oamenilor  pe care nu-i cunosc foarte bine sau cu pupatul cu persoane apropiate, de cate ori ne vedem.

In mod normal, cel putin eu asa am fost invatata cand eram mica, nu trebuie si nu e frumos sa ne pupam cu oricine. Nici nu ne cunoastem prea bine, dar, gata, ne pupam, ne salutam cu pupici si cu pupaturi. Nu sunt o persoana formala si nu cred foarte mult in politeturi si formalitati, ma bucur atunci cand oamenii sunt prietenosi, dar treaba cu pupatul ma induce in eroare. Si asta pentru ca, uneori, din prea mult entuziasm (spuneam ca ma bucur cand oamenii sunt prietenosi, catelul care da din coada), ma trezesc ca ma intind la pupat persoane care, abia dupa aceea imi dau seama, nu aveau nici o treaba cu genul acesta de salut.  Sunt secunde de stanjeneala pe care eu le transform in penibil…, din pacate, nu pot sa-mi iau pupatul inapoi:) Deci, in ce context ne pupam cu lumea? Cat de apropiati trebuie sa fim de cineva ca sa ne intindem la pupat? Veti spune ca si pupatul, ca si sexul, este de mai multe feluri: sexul nu implica neaparat dragoste, nici pupatul nu implica prietenie… Ei, eu sunt de moda veche, daca treaba cu sexul o inteleg, asta cu pupatul ma depaseste si pun suflet:) si mai sunt si timida, nu va mai pupati cu mine, decat daca aveti intentii serioase:))

Noi, sibienii (si ma refer la gasca mea) ne pupam mult :) Inca din liceu  ne pupam de cate ori ne vedeam, in fiecare pauza. Pe atunci era cool, mai ales cand ne intalneam cu persoana de care ne placea… Acum a devenit un obicei pe care nu-l putem sari. Nu ma deranjeaza, dupa cum spuneam, o fac cu entuziasm, doar ca uneori e obositor:) 10 -12 oameni la venire, 10-12 oameni la plecare. Ne vedem azi, ne pupam, ne vedem maine, ne pupam iar:) Eu stiam ca oamenii se pupa daca nu s-au mai vazut de ceva vreme… Plus de asta, intotdeauna la masa vor mai fi si persoane abia cunoscute. Nu le pupi la venire, dar le pupi cand pleci?  Sa nu faci diferente, sa nu se supere… Barbatii se scot mult mai simplu, o strangere de mana si gata.

Sa nu mai vorbesc de nunti… Daca ai ghinionul :) sa fii unul dintre cei doi miri, cu siguranta, te vei pupa de cel putin 3 ori cu invitatii, iar daca esti doar invitat, atunci doar de vreo doua ori si nu cu toti. La botez e mai bine, pentru ca bebelusul scapa mai usor, e bine invelit si-l apara si mama…

3 Responses to “Cand, cu cine si cat de des ne pupam”

  • JustMe says:

    Povestitorul, e haioasa postarea ta.
    Totusi, ti s-o parea tie simpatic articolul din link, dar n-a explicat nici motivele, nici traditia pupatului; n-a facut decat sa descrie zeflemist diverse situatii, avand grija sa strecoare si un comentariu la adresa celor care il “pupa” pe mogulul mare si rau Voiculescu.
    Trecand peste asta… n-as fi citat acel articol pe “Taramul Copilariei”, este prea sarcastic pentru a se “pupa” cu restul site-ului.
    Dar poate mi se pare mie…

  • Povestitorul says:

    Multumesc pentru comment. Intr-adevar, sunt cateva lucruri care pot deranja in articolul din link, dar eu m-am amuzat citindu-l… si cred ca surprinde destul de bine anumite ‘obiceiuri’ in ale pupatului:) Si da, nu are nici o legatura cu traditia.

  • Liliana says:

    Sustin 100%. Pentru mine a fost si mai greu, acu’ 17 ani cand am venit in Romania. In Basarabia nu se obisnuieste sa te pupi, asa cu oricine, doar cu rudele apropiate (parinti, bunici, frati, verisori) si doar la ocazii speciale (nunta, botez, revelion, Craciun, Paste). Iar pupatul cand te intalnesti/ desparti e privit ca ceva curios si ciudat, mai ales in strada. Si nici nu se spune “Te pup” cand inchei convorbirea telefonica. Mi-a luat vreo 8 ani sa incep sa pup lumea si vreo 10 ani sa spun “Te pup” la telefon:))))) Dar acum mi se pare firesc, de parca o fac de cand ma stiu.

Leave a Reply