Categorii
Arhiva
Aprilie 2024
M T W T F S S
« May    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Cauta

 Cadou pentru Luca

 Numele meu este Nakoa, sunt băiat şi sunt mic. Cel puţin aşa cred. Oricum, în comparaţie cu Luca, fratele meu, chiar sunt mic. Luca este cel mai deştept şi mai bun frate din lumea asta. Ştie să facă o grămadă de lucruri pe care eu nici măcar nu mi le imaginez şi, cel mai important, se joacă şi stă cu mine…

Mâine este ziua lui şi vreau să-i fac un cadou important. În seara asta plec pe Tărâmul dinozaurilor ca să-i aduc un dinozaur. Lui Luca îi plac foarte mult.

‘Offf, ce greu au adormit toţi în seara asta… chiar când eu sunt gata de o aventură!

Ce peisaj! Nu trebuie să-mi fie frică de dinozauri pentru că sunt prietenii lui Luca. Ştiu că mai sunt şi din aceia mari şi periculoşi, dar sper ca ei să fie acum la serviciu.

- Ce cauţi pe aici, omule mic? se auzi un strigăt de-al unui Spinosaurus. Pe mine mă cheamă Spinny.

- BBBunnă sseearra, spuse Nakoa, tremurând puţin de emoţie. Era pentru prima dată când vedea un dinozaur în carne şi oase. Am venit să-l întâlnesc pe nenea… pardon, pe domnul, adică, pe şeful dinozaurilor să-i cer voie să iau un dinozaur cu mine acasă.

- Hahaha! Auzi ce grozăvie! Să iei un dinozaur acasă! Nici nu ar avea loc şi, în plus, toată lumea care l-ar vedea ar fugi de frică!

- Luca nu ar fugi! El este foarte curajos!

- Luca? Parcă ştiu pe cineva Luca… Spinny stătea pe gânduri. Este cumva un băieţel căruia îi place să deseneze? Mă rog, să deseneze dinozauri?

- Da, da! Şi îi mai place să facă sport. Merge la înot şi ştie taekwondo.

- Tae..ce?

- Taekwondo! Este un fel de luptă. O să vreau şi eu să învăţ când mă fac mai mare. Vai, dar ce a trecut timpul! Trebuie să mă grăbesc, pentru că se face dimineaţă şi ar fi bine să fiu la mine în pat… Altfel, îţi dai seama ce se vor speria mama şi tata! Vrei să vii cu mine să-l vezi şi tu pe Luca de-adevăratelea şi să-i spui ‘La mulţi ani!’ din partea dinozaurilor?

- Aş vrea eu, dar trebuie să le cer voie alor mei înainte şi nu prea cred c-or să mă lase. Azi am făcut ceva prostii pe la Caveschool.

- Ce ai făcut?

- M-am cam luat la harţă cu Irritator. E un dinozaur simpatic, dar se enervează repede şi, în plus, nici nu am ştiut bine să număr la ora de matematică.

- Luca ştie să numere până la 100 şi-n romană şi-n engleză, să scrie, să citească cuvinte scurte şi să adune! sări Nakoa mândru.

- Da, bine, acum mai pune şi tu paie pe foc… Nu-i destul că mă simt eu vinovat!

- Hai totuşi să-i întrebăm pe părinţii tăi. Promit că te aduc acasă la timp!

Cei doi au plecat – Spinny cu un pas cam nesigur, iar Nakoa destul de repede, de-a buşilea. Îi era destul de greu lui Nakoa să meargă printre toate plantele acelea ciudate, îi era cald şi tresărea la fiecare tipăţ şi urlet de dinozaur.

- Nu te teme, eşti cu mine! îi spuse Spinny. Nici nu apucă să termine, că în faţa lor apărură doi ditamai dinozaurii.

- Spinny, iar ai plecat brambura… dar cine e puiul de om şi ce caută aici?

- Săru’mâna, eu sunt Nakoa, am venit să-l iau pe fiul Dvs. la mine acasă. Vedeţi, mâine dimineaţă este ziua lui Luca, fratele meu, şi aş vrea să vină să-i spună ‘La mulţi ani!’ din partea dinozaurilor. El este mare fan dinozauri. Ştie totul despre voi, merge foarte des la Museum of Nature şi se uită pe Discovery. Să nu mai zic că are vreo 50 de dinozauri de jucărie!

- Bună ziua, Nakoa! A, Luca! Îl ştim! E băieţelul acela cuminte care ne distrează când încearcă să ne imite urletele… Îl auzim mereu. Luca este prietenul nostru. Ziceai că este ziua lui?

- Da, mâine dimineaţă se face ziua lui şi aş vrea să-i fac o surpriză. Am venit să vorbesc cu şeful dinozaurilor să-mi dea voie să-l iau pe Spinny cu mine, dar, mai înainte, aş vrea să ştiu dacă îi daţi voie.

- Nu trebuie neapărat să vorbeşti cu şeful dinozaurilor. Mai ales că    T-Rex nu are întotdeauna zile bune şi s-ar putea să nu scapi prea uşor. Este suficient că vorbeşti cu noi.

Spinny deja jubila la gândul că părinţii lui se arătau destul de binevoitori şi păreau că au uitat isprăvile lui de la Caveschool. După o scurtă discuţie din ochi dintre cei doi dinozauri, mama (sau tatăl? Nakoa nu-şi dădea prea bine seama) spuse:

- Uite cum facem: Spinny poate să vină cu tine, cu condiţia să promită că-şi va cere iertare de la Irritator şi că va învăţa să numere până la ora viitoare de matematică.

- Promit, promit! izbucni Spinny care nu-şi mai putea stăpâni fericirea. Chiar am să-l rog pe Luca să mă ajute să învăţ, pentru că am auzit că el este specialist la numărat.

- Bine, bine, ai grijă să te întorci repede şi să-l păzeşti pe ăsta mic până la el acasă. Ştii că pe aici orice se poate întâmpla…

La auzul acestor cuvinte, lui Nakoa îi trecu un fior pe spate, dar era mult prea încântat că a reuşit să-i convingă pe părinţii lui Spinny să-l bage în seamă.

Cei doi porniră la drum şi, nu cu mult înainte de răsăritul soarelui, ajunseră în casa celor doi băieţi: Nakoa şi Luca.

Lui Luca nu-i venea să-şi creadă ochilor, de dimineaţă, când văzu ditamai dinozaurul jucându-se cu fratele său!

- Uite, Luca, el este Spinny, făcu Nakoa prezentările. A venit să-ţi spună ‘La mulţi ani’ din partea dinozaurilor.

- La mulţi ani! spuseră Spinny şi Nakoa în cor, sărind să-l pupe pe Luca.

Acesta era de-a dreptul uluit. Ştia că dinozaurii au dispărut de mult. De unde a apărut Spinny la el în casă? Era foarte bucuros că vedea un dinozaur adevărat, dar, totodată, îi veneau un catralion de întrebări în cap. Fără să vrea să-l facă pe Spinny să se simtă prost, pentru că el era foarte politicos, spuse:

- Dar eu ştiam că dinozaurii au dispărut!

- Nu, Luca, dinozaurii au dispărut doar pentru cei care nu vor să-i mai vadă şi care nu-i înţeleg. Pentru tine, lumea noastră va exista atât timp, cât vei vrea tu. Şi mulţumită lui Nakoa, care a descoperit drumul spre noi, vom putea să ţinem legătura.

- Vrei să spui că Nakoa are ceva de-a face cu prezenţa ta aici?

Spinny zâmbi cu subînţeles.

- Off, Nakoa, ştiam eu de ce te iubesc cel mai mult şi cel mai mult!

Lui Nakoa îi crescu inima de bucurie, văzându-şi fratele fericit. “Când mă fac mare am să fiu ca el!” îşi promise.

- Hai repede să mă înveţi să număr, că trebuie să plec, zise Spinny.

Luca şi dinozaurul s-au pus pe treabă, în timp ce Nakoa îi privea cu admiraţie. Nu prea înţelegea el ce însemnau numerele alea şi de ce trebuie spuse în ordinea aia, dar era mulţumit că îi făcuse un cadou frumos lui Luca de ziua lui.

All rights reserved: Taramulcopilariei.ro, SC Inka Fairyland SRL

Concept şi realizare: Taramulcopilariei.ro

Text: Cristina Bîcîilă

Leave a Reply